Бърз паричен заем от заложната къща

Всеки човек в даден момент от животът си се сблъсква с проблеми, за решаването на които му е необходима определена парична сума, която просто няма от къде да бъде взета. Би било добре, когато имаме роднини или приятели, които могат да ни заемат пари, но далеч не всеки има този късмет. Именно в такива екстрени ситуации на помощ идват финансово-кредитните институции наречени заложни къщи.

заложни къщи

Какво представлява заложната къща?

Според официалната дефиниция заложната къща е институция, предоставящо парични заеми срещу залог на движимо имущество. Този род кредитиращи организации имат хилядолетна история и въпреки това не са загубили актуалността си и до ден днешен услугите им продължават да бъдат търсени. Главното им предимство пред другите алтернативи парични заеми е, че заложните къщи приемат като гаранция по отпусканите заеми огромен асортимент от различни движими вещи, като най-често залаганите биват автомобилите, бижутата, компютрите, лаптопите и мобилните телефони. В зависимост от естеството на предоставяните за залог вещи са и условията по сключваните заложни билети.

Залог на автомобил. Автомобилите позволяват да бъдат получени значителни като размер парични суми, но за разлика от другите вещи при залогът им следва в заложната къща да бъдат предоставени известно количество документи като пълномощни, талони, застраховки и др.

Залог на бижута. Получаването на експресен паричен кредит срещу залог на ювелирни изделия от злато или сребро се явява най-лесният способ. Бижутата са малки като размер, но имат потенциал да съдържат в себе си значителна парична стойност. За да се получат необходимите парични средства единствено е необходимо да бъдат занесени в заложната къща самите бижута и лична карта на залагащият ги клиент.

Залог на компютри и лаптопи. Те съставляват една значителна част от предметите оставяни като гаранция по отпусканите от българските заложни къщи парични заеми. Имайте предвид, че този вид вещи изключително бързо губят от своята стойност и за това оценките, които дават заложните къщи за тях често биват в пъти по-ниски от продажната им цена.

Залог на мобилни телефони. Това е може би най-често оставяната в българските заложни къщи вещ, като често даже като брой сключени договори превъзхожда залаганите бижута от злато или сребро. Мобилен телефон, а понякога и по два или три в наши дни може да се срещне почти у всеки човек, за това и при наличие на документ за самоличност и сравнително актуален работещ мобилен телефон, във всеки момент, когато човек се нуждае от спешни пари може да потърси услугите на заложната къща и да оставите като залог там своя мобилен апарат.

Залог на часовник. Макар и не толкова широко разпространен като вариант това също е вещ, която се приема в българските заложни къщи. Следва да се вземе под внимание, че далеч не всяка заложна къща би приела вашия часовник, а сумата може да варира от няколко лева до няколко хиляди лева в зависимост от марката, модела и материалите, от които са изработени часовниците.

В родните заложни къщи могат да бъдат заложени най-различни видове движими имущество, а размерът и сумата ще зависят изключително от това, как и за колко ще бъде оценена оставяна вещ. При това винаги следва да се помни, че сключваните заложни билети имат определен срок, след изтичането на който заложената вещ ще бъде продадена от заложната къща. Въпреки, че този род кредитни институции не се ползват с особено добро име те остават най-бързият и надежден начин за получаване на паричен заем в моментите, когато времето притиска хората да получат определена парична сума. Освен това в заложната къща винаги може да се продължи действието на договора, ако по някаква причина собственикът на вещта е възпрепятстван да върне парите по заема и да откупи своята вещ обратно.

Posted on 15.10.2014, in Заложни къщи and tagged . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. фаянс

    Заеми вече се взимат изключително лесно. Но трудното идва след това с датата до която трябва задължително да върнеш сумата и то не тази която си взел на заем, а сигурно удвоена или утроена ако ли не и повече.Много е тежко да изпаднеш в такава ситуация и като няма на кой да се довериш и да поискаш се налага да се обърнеш към подобна къща.Добре поне, че ги има и тях.

Вашият коментар